سلام خدمت شما دوستان و همراهان عزیز وبسایت وب سنتر. در این مطلب قصد داریم باهم این موضوع رو بررسی کنیم که یادگیری طراحی سایت چقدر زمان میبره و چقدر زمانه لازمه که ما طراحی سایت رو یاد بگیریم.
بدون شک برای خیلی از افراد شاید این موضوع سوال باشه اون هم دلایل مختلف. شاید شما جزو اون دسته از افرادی باشید که قصد دارید توی این حوزه فعالیت کنید و کار اصلیتون بشه طراحی سایت.
شاید هم شما از اون دسته از وبمستر هایی هستید که سعی میکنید تمام مواردی که مربوط به کسب و کارتون میشه رو خودتون انجام بدید و دوست ندارید کس دیگه ای برای شما مثلا سایتتون رو طراحی کنه.
یا حتی شاید یک دانشجو باشید که به عنوان پروژه دانشجوییش باید یک سایت وردپرسی بزنه و به استادش تقدیم کنه. جزو هر کدوم از این افراد که باشید در این مقاله کاملا زمان لازم برای یادگیری طراحی سایت رو به شما میگیم چقدر هست.
ما زمان لازم برای یادگیری طراحی سایت رو در این مقاله برای شما کاملا شخصی سازی میکنیم؛ با خودتون میپرسید چطور ممکنه؟؟! پس در ادامه مطلب همراه ما باشید تا خودتون متوجه بشید.
زمان لازم برای یادگیری طراحی سایت
اینکه چقدر طول میکشه شما طراحی سایت رو یاد بگیرید به عوامل مختلفی بستگی داره و وقتی که بالاتر به شما گفتیم که درنهایت زمان شخصی سازی شده رو به شما تحویل میدیم، منظورمون این بود که همه این عوامل رو پوشش میدیم.
خب حالا این عوامل مختلف چی هستن که زمان لازم برای طراحی سایت رو برای ما تعیین میکنه؟؟!
روش های طراحی سایت
ببنید دوستان عزیز، ما به طور کلی از دو روش مختلف میتونیم یک وبسایت برای خودمون طراحی بکنیم. این دو روش هر کدوم شیوههای خاص خودشون رو دارن و زمان خاص خودشون رو هم میطلبن. حالا این دوتا روش چی هستن؟؟!
- طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی
- طراحی سایت با سیستمهای مدیریت محتوا متن باز
عموما این دوتایی که بالا بهش اشاره کردیم رو با دوتا نام دیگه هم میشناسیم، اولی بهش میگن طراحی سایت با cms اختصاصی؛ دومی هم معروفه به cms عمومی یا متن باز(اوپن سورس).
این نام دومی که برای این دوتا روش خودمون گذاشتیم بستگی به این داره که وبسایت ما پویا هست یا ایستا. البته خودتون رو سردر گم نکنید اگه متوجه نمیشید اینا چیهها!!! فقط داریم میگیم که اطلاعاتتون بالاتر بره.
cms از سرواژه کلمه content management system میاد که به معنی سیستم مدیریت محتوا هست. یعنی شما یه سیستمی(پنل ادمین یا داشبورد) داخل سایتتون دارید که از اون میتونید محتوا درون سایتتون رو مدیریت کنید. مثلا یه مقاله اضافه کنید؛ یا مقاله رو حذف و ویرایش کنید.
سیستم مدیریت محتواهای اختصاصی داستانش اینه که کل سایت از پنل ادمینش گرفته، تا صفحات فرانت اند سایت رو باید از صفر تا صد یه نفر یا یه مجموعه براتون کد بزنه. اگه نمیدونید فرانت اند چیه مقاله فرانت اند چیست رو بخونید.
سیستم مدیریت محتوا عمومی یا متن باز هم که امروزه در خیلی از سایتها ازش استفاده میشه، یک سیستمی هست که توسط یه عده متخصص کدنویسی و طراحی شده و ما با استفاده از اونها بدون هیچ کدنویسی میتونیم سایتمون رو طراحی بکنیم. سیستم مدیریت محتوایی که امروزه خیلی مطرح هست هم که قطعا وردپرس هست.
طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی
خب اولی چیه؟؟! طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی یعنی اینکه شما از صفر تا صد پروژه خودتون رو باید کدنویسی کنید. یعنی از ب بسم الله باید کد بزنید تا ه صدق الله. خب برای اینکه این کار رو هم انجام بدید به طبع لازمه که زبان های کدنویسی و برنامه نویسی مختلفی رو هم یاد بگیرید.
زبان هایی که باید برای کدنویسی اختصاصی سایتتون یاد بگیرید هم کاملا بستگی به پروژه شما داره. ولی حداقل تعداد زبان هایی که باید برای طراحی یک سایت یاد بگیرید سه تا هست که این حداقل ترین حالت ممکنه.
زبان نشانه گذاری html، زبان استایل دهی css، زبان برنامه نویسی اسکریپتی جاوا اسکریپت.
شما با این سه تا زبان کدنویسی میتونید یک وبسایت ایستا(وب سایتی که دیتابیس نداره) رو راهاندازی بکنید. این سه تا زبان پایه اصلی فرانت اند سایت لقب میگیرن. ولی حالا اگه شما نیاز به یک دیتابیس در سایتتون داشته باشید چی؟ یعنی اگه لازم بشه اطلاعات شما در یک پایگاه داده ذخیره بشه و بعد از اون خونده بشه چی؟؟
خب اینجا شما نیاز دارید که زبان های بیشتری رو هم یاد بگیرید. شما برای اینکه سایت خودتون رو از یک سایت ایستا به یک سایت داینامیک(پویا) تبدیل کنیم باید یک زبان برنامه نویسی بکاندی و یک زبان پایگاهداده رو یاد بگیرید. اگه نمیدونید بک اند چیه مقاله بک اند چیست وب سنتر رو بخونید.
شما برای اینکه بخواید بکاند سایت رو یاد بگیرید شاید لازم باشه حداقل زبان های php و sql رو بلد باشید. البته شاید شما دلتون بخواد به جای یادگیری زبان php از پایتون یا سیشارپ یا زبانهای دیگه استفاده کنید. این دیگه به خودتون مربوطه.
خب حالا با توجه به مواردی که در بالا گفته شد، اگه شما بخواید فقط یک سایت ایستا طراحی بکنید چقدر زمان لازمه تا تکنولوژی های مدنظر رو یاد بگیرید؟؟
برای یادگیری html شما باید بین یک ماه تا دو ماه زمان بگذارید. البته html یک زبان نشانه گذاری و پیچیدگی یک زبان برنامه نویسی رو نداره. پس شما شاید حتی بتونید در دو هفته هم یادش بگیرید.
بعد از html نوبت به css میرسه که شما برای یادگیری سی اس اس باید زمانی بین دو ماه تا سه ماه رو صرف بکنید. البته این برای عموم هست و شاید برای شما کمتر از این زمان هم کافی باشه.
بعد از این دو مورد کار چالشی شما اینجا شروع میشه. جایی که به یک زبان برنامه نویسی بر میخورید که علاوه بر ظاهر دوست داشتی و مهربونی که داره، میتونه شما رو به خوبی به چالش بکشه. جاوااسکرپت. زبانی که از نظر بسیاری از افراد آسون ترین زبان برنامه نویسی هست ولی در عین حال پیچیده ترین زبان برای یادگیری.
میدونید چرا؟؟ چون جاوااسکریپت یک زبان با امکانات و قابلیت های بسیار متنوع هست. یعنی شما شاید یک کار رو با جاوااسکریپت انجام بدید، یعنی اگه بخواید کد خاصی رو باهاش پیاده سازی کنید شاید با چندین روش مختلف بتونید این کار رو انجام بدید.
از نظر بعضی افراد مبتی شاید این مورد خیلی خوب باشه. ولی این رو به یاد داشته باشید؛ وقتی یک کار مشخص رو در یک زبان برنامه نویسی میتونید با چندین روش کدنویسی مختلف انجام بدید، پس اون زبان رو باید یک زبان پیچیده در یادگیری قلمداد کنید.
خب حالا برسیم به زمان لازم برای یادگیری جاوااسکریپت. زمانی که شما برای یادگیری جاوااسکریپت باید صرف بکنید بین 4ماه تا 8 ماه هست. معمولا زمان کمتر از شش ماه خیلی توصیه نمیشه. چون جاوااسکریپت زبانی هست که نیاز به تمرین زیاد داره. پس شما اگه یه ساعت صرف یادگیریش میکنید، غیر منطقی نیست که بخواید پنج ساعت تمرین کنید.البته تحلیل زمان لازم برای یادگیری جاوااسکریپت رو از مقاله مربوطه میتونی بخونی.
خب دیدید؟؟! شما اگه بخواید یه سایت ایستا طراحی کنی، برای یادگیری زبانهای لازم اون باید بین هفت ماه تا یک سال زمان بزاری. حالا اگه بکاند هم بیاد روش دیگه تک به تک تحلیل نمیکنم. اگه زمان لازم برای یادگیری بکاند رو تک به تک و کامل میخوای بررسی کنی مقاله زمان لازم برای یادگیری بک اند رو بخون. ولی همینقدر بهتون بگم که برای یادگیری پی اچ پی و اس کیو ال باید بین شش ماه تا هشت ماه زمان بزاری.
پس زمان لازم برای یادگیری طراحی سایت اون هم با روش کدنویسی صفر تا صد اختصاصی حداقل یک سال و نیم از شما زمان میگیره.
طراحی سایت با cms های عمومی
زمان لازم برای طراحی سایت با کدنویسی اختصاصی رو دیدید.. شاید به نظرتون زیاد بود مگه نه؟؟! حالا قصد داریم زمان لازم برای یادگیری طراحی سایت با یه سیستم مثل وردپرس رو بررسی کنیم.
سیستم سایت ساز وردپرس یا همون سیستم مدیریت محتوای وردپرس یه ابزار و نرمافزار جامع و کامله برای ساخت هر نوع سایتی که شما می خواید. یعنی میشه گفت که شما تقریبا هیچ محدودیتی در طراحی سایت با این سیستم ندارید.
برخلاف روش اول طراحی سایت که شاید نسبتا طولانی به نظر میومد، این روش خیلی هم پیچیده و طولانی نیست و شاید براتون جالب باشه که بهتون بگم شما با صرف زمانی بین سه ماه تا پنج ماه میتونید کامل طراحی سایت با وردپرس رو یاد بگیرید.
البته یک چیزی رو باید در طراحی سایت با وردپرس بهش توجه بکنید. شما در وردپرس برای اینکه سایت دلخواه خودتون رو طراحی بکنید لازمه که از قالبها و پلاگین ها استفاده بکنید که خب بسته به نوع سایتی که شما لازم دارید ممکنه هر کدوم از قالب ها و پلاگین ها زمانی از شما بگیره تا شما کار با اونها رو هم یاد بگیرید.
مثلا اگه شما بخواید یک سایت شرکتی راه اندازی بکنید ممکنه بخواید از قالب زفایر استفاده بکنید. خب به طبق قالب زفایر یک سری امکانات به شما میده که شما لازمه کار با اونها رو هم یاد بگیرید.برای خرید قالب زفایر از ژاکت روی این لینک کلیک کنید.
یا اگر قصد طراحی سایت فروشگاهی رو دارید، شاید بخواید از قالب وودمارت استفاده بکنید که این قالب هم امکاناتی جدا به شما میده که کار با این ها رو هم باید یاد بگیرید. برای خرید قالب وودمارت هم میتونید از این لینک اقدام کنید.
با تمام این موارد شما یک سایت وردپرسی رو میتونید در مدت زمان چهار ماه تا هفت ماه از صفر طراحی کنید. توجه به این موضوع کردید، گفتیم طراحی. پس شما در وردپرس شاید اصلا نیاز به کدنویسی هم نداشته باشید.
ولی خیلی خوبه اگر قصد دارید که طراحی سایت با وردپرس انجام بدید درکنارش html,css رو حداقل یاد بگیرید. البته لازم نیست ولی اگه بلد باشید برای شما یه آپشن حساب میشه.
آیا پیشنیازی هم وجود داره؟
تمام مواردی که در این مطلب به اون پرداخته شد از صفر صفر بود. یعنی شما قبل از انجام این موارد نیاز نیست که پیشنیاز خاصی رو گذرونه باشید. ولی خوبه که به یک نکته توجه کنید.
داشتن یک پایه ذهنی در کدنویسی،طراحی و نرمافزار قطعا در زمان یادگیری شما تاثیر گذار هست. فرض کنید که شما یک فروشگاه لباس دارید و قصد دارید برای خودتون به عنوان یک وبمستر سایت طراحی بکنید. درسته؟؟!
پس شما احتمالا نباید پیش زمینه ذهنی درباره کسب و کار اینترنتی و این جور مسائل داشته باشد. حالا فرض کنید که فرزندتون هم قصد داره برای پروژه درسیش یک وبسایت طراحی کنه.
فرزند شما در رشته نرمافزار تحصیل کرده و خب احتمالا آشنایی زیادی با خیلی از مبانی وبسایت و … داره. خب حالا زمان یادگیری شما دو نفر با هم یکی خواهد بود؟؟ قطعا خیر. پس میبینید که داشتن یک پسزمینه ذهنی خیلی میتونه توی یادگیری شما تاثیر گذاری باشه.
جمع بندی
ما در این مطلب سعی کردیم زمان لازم برای یادگیری طراحی سایت رو برای شما عزیزان با استدلال تشریح کنیم. قطعا زمان لازم برای یادگیری طراحی سایت با وردپرس بسیار کمتر از مورد اول یعنی کدنویسی صفر تا صد هست. ولی خب ممکنه شما بسته به نیازتون بخواید از مورد اول برید جلو، این دیگه به شما بستگی داره.
امیدواریم که از این مطلب نهایت استفاده رو کرده باشید و اگر این مطلب برای شما مفید بود حتما اون رو با دوستانتون هم از طریق دکمه های اشتراکگذاری که در این پست وجود داره share کنید.
درضمن هر سوالی هم دارید در قسمت نظرات این مقاله با ما در میون بزارید. ما به سوالات شما در سریع ترین زمان ممکن پاسخ میدیم.