بک اند چیست؟ بک اند دولوپر کیست؟

دسته بندی : مقالات

با سلام خدمت شما دوستان و کاربران عزیز وبسایت وبسنتر، پس از این که در مقاله قبل به این موضوع پرداختیم که فرانت اند چیست و فرانت اند دولوپر کیست، حال می خواهیم در این مقاله به یک بخش دیگر از وبسایت اشاره کنیم که کامل کننده کار فرانت اند است، یعنی بک اند پس تا انتهای این مقاله با ما همراه باشید.

بک اند چیست؟

بک اند قسمتی از سایت است که کاربر آن را نمی بیند ولی نقش اساسی در وبسایت های پویا و داینامیک دارد. همانطور که در مقاله قبل گفتیم فرانت اند قسمتی از سایت است که کاربر آن را می بیند و با آن تعامل دارد، بک اند هم قسمتی از سایت است که اطلاعاتی که کاربر به آن نیاز دارد تا آن را در فرانت مشاهده کند را از سرور به کاربر تحویل می دهد. بک اند قسمتی از سایت است که پردازش های سمت سرور و همچنین کار با دیتابیس از جمله خواندن دیتا، نوشتن دیتا در دیتابیس را بر عهده دارد.بگذارید با ارائه مثالی این موضوع را برای شما تشریح کنیم…

فرض کنید که شما می خواهید در یک سایت ثبت نام کنید، خب برای این کار شما وارد صفحه ثبت نام سایت مربوطه می شوید. خی اینجا چه اتفاقی می افتد؟ شما فرمی را مشاهده می کنید که در آن اطلاعات لازم را از شما برای ثبت نام می خواهد و شما هم اطلاعات را وارد می کنید.خب تا اینجا شما تمام مراحل را مشاهده کردید، یعنی ظاهر یک فرم را دیدید، و از طریق وارد کردن اطلاعات خود در آن با آن تعامل کردید.تا اینجا همانطور که خودتان هم حدس میزنید فقط سرکار شما با فرانت اند سایت بود… کار بک اند از اینجا شروع میشود، حالا وقتی که دکمه ثبت نام را کلیک می کنید چه می شود؟ بله درست است در قسمت تب بار مروگر شما عملیات لودیتگ را مشاهده می کنید وپس از اتمام لودینگ به شما یک پیام یه طور مثال نمایش داده می شود. خب این بازه ای که شما دکمه ثبت نام را کلیک کردید و پیام تبریک ثبت نام را دریافت کردید بازه ای بود که بک اند سایت در حال فعالیت بود. خب حالا بگذارید فعل و انفعالاتی که در این زمان رخ داد چه بود،‌ بیایید کار بک اند را موشکافی و بررسی کنیم…

وقتی شما دکمه ثبت نام را کلیک کردید اطلاعاتی که درون فرم وارد کردید در قالب یک پیام و متد پست به سمت یک صفحه به نام register.php رفت، این صفحه یک صفحه سمت سروری به حساب می آید که با زبان php پیاده سازی شده و کاربر طبیعتا نمی تواند محتوای آن را ببیند.(البته در نظر بگیرید ما در اینجا برای مثال زبان پی اچ پی را مثال زدیم، شما می توانید زبان های دیگر سمت سرور را هم در نظر بگرید که در ادامه به آن اشاره می کنیم)

خب ادامه می دهیم، حالا که ما اطلاعات را به صفحه مذکور ارسال کردیم، اطلاعات در صفحه مد نظر درون متغیری ذخیره می شوند. سپس ارتباطی با دیتابیس برقرار می شود و بررسی های لازم انجام می شود که بررسی شود آیا این کاربر قادر به ثبت نام در سایت هست یا خیر. خب اگر کاربر مجاز به ثبت نام بود اطلاعات کاربر با متد insert درون دیتابیس ذخیره می شود و وقتی که رکورد کاربر در دیتابیس ذخیره شد کار بک اند تمام می شود و ما با پیام موفقیتی که از سمت سرور به سمت فرانت اند آمد به رابط خود باز می گردیم.خب ما سعی کردیم تا جای ممکن از پایین به قضیه نگاه کنیم که درک کردن این موضوع برای همه راحت باشد و طبیعتا می توان خیلی ریز تر به این موضوع پرداخت. در کل این را در نظر داشته باشید که هرگاه شما در سمت فرانت کاری انجام دهید که نیاز به بررسی یا خواندن اطلاعات از سرور باشد پای بک اند در میان است.

تکنولوژی های بک اند

برای پیاده سازی بک اند یک سایت شما نیاز به یک دیتابیس و یک زبان سمت سرور دارید.دیتابیس های mysql , sqlserver و … مطرح ترین دیتابیس ها هستند. همچنین مطرح ترین زبان های سمت سرور php , python  و … هستند. زبان های دیگری مانند سی شارپ و جاوا هم برای این منظور استفاده می شوند. در ایران زبان ‌php برای توسعه بک اند سایت مطرح تر می باشد و بازار کار بهتری دارد. همچنین سی شارپ هم بازار خوبی دارد.در سال های اخیر پایتون هم رشد خوبی کرده و جای خود را دارد در این بازار باز می کنید ولی برای توسعه بک اند سایت در ایران هنوز پایتون به سی شارپ و پی اچ پی نرسیده است. البته این را در نظر بگیرید که معمولا در حال حاضر شرکت ها مستقیما از این زبان ها برای توسعه پروژه های خود استفاده نمی کنند و از فریمورک های این زبان ها برای توسعه بک اند سایت ها استفاده می شود.

فریمورک لاراول که مطرح ترین فریمورک در توسعه بک اند در ایران هست، یک فریمورک بر پایه php است که البته مطرح ترین فریمورک این زبان نیز هست. همچنین فریمورک asp برای سی شارپ و جنگو برای پایتون هم فریمورک های محبوب دیگر این حوزه هستند

بک اند دولوپر کیست؟

بک اند دولوپر کسی است که بتواند بک اند وبسایت را با یکی از تکنولوژی هایی که در بالا به آن اشاره شد پیاده سازی کند. در نظر بگیرید برای اینکه یک بک اند دولوپر باشید صرف اینکه فقط یک زبان و فریمورک مربوط به آن را بلد باشید کافی نیست و مهارت ها و تکنولوژی های دیگری را هم باید بیاموزید.همانطور که اشاره کردیم شما باید برای اینکه یک بک اند دولوپر لقب بگیرید علاوه بر یک زبان سروری باید فریمورک مربوط به آن را هم کامل بلد باشید، مثلا اگر قرار است با پی اچ پی کار کنید باید به لاراول هم مسلط باشید.

یادگیری بک اند سخت است؟

چه فرانت اند و چه بک اند هر کدام اینها چالش های مربوط به خود را دارند که شما می توانید با توجه به سلیقه و روحیه خود یکی را انتخاب کنید و در آن به تسلط و مهارت برسید. همچنین می توانید در هر دو بخش مهارت های لازم را کسب کنید و یک فول استگ دولوپر لقب بگیرید. فول استک دولوپر کسی است که هم در سمت فرانت و هم در سمت بک اند مهارت بالایی دارد و می تواند صفر تا صد یک وبسایت را به تنهایی پیاده سازی کند(البته برای فول استک دولوپر شدن شما به مهارت های سخت و نرم دیگری هم نیاز دارید)

در این مقاله شما یاد گرفتید که بک اند چیست و بک اند دولوپر باید چه ویژگی هایی داشته باشد، همچنین شما الان می توانید بین بک اند و فرانت اند تمایز ها را تشخیص دهید و تفاوت های بک اند دولوپر و فرانت اند دولوپر را می دانید.

امیدواریم که از این مقاله لذت برده باشید و برای شما مفید بوده باشد.

برای امتیاز به این نوشته کلیک کنید!
[کل: 0 میانگین: 0]
نوشتهٔ پیشین
فرانت اند چیست؟ فرانت اند دولوپر کیست؟
نوشتهٔ بعدی
چقدر طول میکشه فرانت اند دولوپر بشم؟؟
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.

همچنین بخوانید

بک اند و بک اند دولوپر
keyboard_arrow_up