وبلاگ

آموزش طراحی سایت شرکتی
جدول محتوا
اگه قصد داری طراحی سایت شرکتی رو یاد بگیری، اینجا بهترین مکان وب برای شماست. توی این صفحه قصد داریم فرایند کامل طراحی یک سایت شرکتی رو به شما به صورت کاملا رایگان آموزش بدیم. پس تا انتهای مقاله آموزش رایگان طراحی سایت شرکتی از سایت وب سنتر همراه ما باشید.
خب بیاید اول بررسی کنیم که این مقاله به درد چه افرادی میخوره و چه کسانی میتونند از این مطلب استفاده کنند؟!
این مقاله برای افرادی که به عنوان صاحب یک کسب و کار شرکتی میخوان برای شرکتشون یک سایت طراحی کنند؛ و همچنین برای افرادی که قصد دارند به عنوان طراح سایت برای مشتریان سازمانی خودشون سایت طراحی کنند کاملا مناسب هست. پس کافیه طبق راهنمای گام به گام این مطلب با ما پیش بیاید.
مراحل طراحی یک سایت شرکتی
برای طراحی یک وبسایت شرکتی شما باید مراحلی را گام به گام پی بگیرید که آنها را خدمت شما شرح خواهیم داد. البته تک تک این مراحل ر خدمت شما شرح میدهیم و لازم نیست نگران چیزی باشید، ولی در ابتدا یک لیست از گامهایی که باید برداریم را اینجا برای شما قرار میدهیم:
- خرید دامنه و هاست
- خرید قالب شرکتی
- تهیه افزونههای لازم
- دانلود وردپرس
- نصب و راهاندازی وردپرس رو هاست
- نصب و فعالسازی قالب و پلاگینها
- شروعی طراحی
- طراحی هدر سایت
- طراحی صفحه اصلی
- طراحی بقیه صفحات و قالبها در صورت نیاز
این مراحل کلی کاری بود که باید برای طراحی یک وبسایت شرکتی حرفهای انجام دهیم. حالا بیایید که از ابتدایی ترین گامها کارمان را شروع کنیم.
گام اول) خرید دامنه و هاست
برای شروع کار، شما میبایست یک دامنه و هاست برای خودتان خریداری کنید. در حال حاضر شرکتهای زیادی وجود دارند که خدمات فروش دامنه و هاست را به مشتریان خود ارائه میدهند و کافیست یک سرچ کوچک در گوگل انجام دهید تا این شرکتها را پیدا کنید.
شرکتهای مختلفی همچون لیموهاست، سون هاست، پارس پک، نت افراز، ایران سرور و … وجود دارند که ما در این مطلب قصد نداریم هیچکدام را به شما توصیه کنیم و انتخاب این شرکتها را به عهده خودتان میگذاریم.
کاری که ما اینجا انجام میدهیم این است که فقط مراحل خرید دامنه و هاست را برای راهاندازی سایت شرکتی، به شما آموزش میدهیم. خب برای اینکه یک دامنه و هاست خریداری کنید، میتواند دو روش مختلف را پی بگیرید.
اولین متد: خرید دامنه به صورت جدا
این روش مناسب برای زمانی است که شما قصد دارید ابتدا دامنه را خریداری کنید و سپس یک هاست را به آن متصل کنید. این روش بیشتر برای زمانی استفاده میشود که شما بخواهید دامنه .ir را برای سایت شرکتیتان خریداری کنید. (البته لازم به ذکر است که شما دامنه دات آی آر را مستقیم از شرکتهای هاستینگ هنگام خرید هاست هم میتوانید تهیه کنید، فقط قبل آن لازم است که یک حساب در سایت nic.ir داشته باشد)
برای این کار کافیست وارد سایت نیک دات آی آر شوید.
پس از اینکه وارد سایت نیک دات آی آر شدید، دکمه ورود را کلیک کنید. چنانچه که حساب کاربری دارید وارد سایت میشوید و اگر حساب کاربردی ندارید، در صفحه ورود روی ساخت حساب کاربری جدید کلیک کنید تا صفحه جدید برای شما باز شود.
پس از اینکه وارد صفحه مدنظر شدید، اگر شخص حقیقی هستید یا شخص حقوقی قسمت مدنظر را پیدا کنید و اطلاعات مربوطه را پرکنید تا حساب کاربری شما ساخته شود. پس از اینکه حساب کاربری شما با موفقیت ساخته شد، میتوانید دامنه آی آی خود را خردیداری کنید.
بعد از اینکه دامنه را خریداری کردید نوبت به خرید هاست است. یک شرکت هاستینگ را پیدا کنید و پلن هاست مناسب خود را خریداری کنید. برای انتخاب پلن مناسب، میتوانید با شرکت هاستینگ تماس بگیرید تا یک هاست مناسب برای طراحی سایت شرکتی را به شما معرفی کنند.
پس از خرید هاست باید دامنه را به آن وصل کنید؛ برای این مرحله کافیست به شرکت هاستینگ تیکت ارسال کنید تا مراحل اتصال هاست به دامنه را به شما توضیح دهند و حالا به راحتی قادر هستید که دامنه خود را به هاستتان متصل کنید.
دومین متد: خرید دامنه و هاست باهم
در این روش شما با سرچ خرید هاست در گوگل شرکتهایی را میتوانید پیدا کنید، بعد از زدن دکمه خرید هاست در سایتی که انتخاب کردید، اکثر شرکتهای هاستینگ به شما این امکان را میدهند که دامنههای جهانی و مطرح را همان لحظه همراه با هاست خریداری کنید. بیاید یک بار باهم این کار را امتحان کنیم.
در گوگل سرچ کنید خرید هاست؛ حالا وارد اولین سایت شوید(اولین سایتی که به من نشان داده شد ایران سرور بود)
در مرحله بعدی یکی از فیچرهای سایت را انتخاب کنید. توصیه من به شما هاست وردپرس است(توجه کنید در این مطلب ما اصلا قصد نداریم شرکت هاستینگ خاصی را معرفی کنیم، ایران سرور هم صرفا به این جهت اینجا معرفی شد که در رتبه اول گوگل قرار داشت و من توصیهای به شما بابت خرید از این شرکت نمیکنم؛ تحقیق با خودتان)
در مرحله بعد احتمالا پلنهای هاست به شما نشان داده خواهد شد، پلن را انتخاب میکنید و در مرحله بعد، قادر خواهید بود نام دامنه را هم در کنار هاست انتخاب کرده و سفارشتان را ثبت کنید. دامنههای جهانی مانند .com حداکثر تا چند ساعت پس از ثبت سفارش قابل استفاده است.
این مرحله یعنی متد دوم، بهترین گزینه برای افرادی است که نمیخواهند خیلی خودشان را خسته کنند و میخواهند سریع دامنه و هاست خود را تهیه کنند. از طرفی این روش برای شما هزینه بیشتری به همراه خواهد داشت. چون هاستهای بینالمللی گرانتر از دامنه ملی داتآیآر هستند.
خرید قالب شرکتی برای طراحی سایت شرکتی
پس از اینکه هاست و دامنه خریدای شد و آماده کار شد، حالا باید یک قالب شرکتی خریداری کنید. میتوانید برای اینکار از قالب زفایر استفاده کنید. قالب زفایر، یک قالب شرکتی با کیفیت است که در دل خود پلاگین صفحهساز ویژوال کامپوسر را هم دارد.
برای خرید این قالب هم سایتهای معتبر مختلفی وجود دارد که کافیست خرید قالب زفایر را در گوگل سرچ کنید تا این قالب را بتوانید تهیه کنید. سایتهایی مثل ژاکت و راستچین وجود دارند که این قالب را برای فروش در اختیار شما قرار خواهند داد.
توجه کنید که قالب زفایر یک صفحهساز اصلی دارد که نام آن ویژوال کامپوزر(برخی کامپوسر هم میگویند) است و این پلاگین میبایست در پکیج خریداری شده شما از سایت نهایی وجود داشته باشد.
تهیه افزونههای لازم
اگر برای طراحی سایت خود نیاز به افزونههایی دارید باید آنها را نیز تهیه بکنید. در ابتدای کار شما احتمالا نیاز به افزونهی دیگر نخواهید داشت و هر آنچه که لازم دارید، در پکیج قالب خریداری شده از سایت فروش قالب و پلاگین وجود دارد.
ولی اگر بخواهید قابلیتهایی مانند چت آنلاین، فرمهای مختلف در سایت، روشهای لاگین مختلف در سایت و … استفاده کنید، میبایست از پلاگینهایی برای انجام دادن اینکارها استفاده کنید. به طور مثال برای افزودن روش ورود کاربران با شماره موبایل باید از افزونه دیجیتس استفاده کنید، یا برای ساخت فرمها در صفحات سایتتان باید افزونهای مانند گرویتی فرمز را خریداری و نصب کنید.
ولی فعلا برای شروع کار خرید همان قالب که در بالا به شما گفته شد کفایت میکند و لازم نیست هزینهی بیشتری کنید.
دانلود وردپرس
حالا وقت آن رسیده که وردپرس را که هسته اصلی طراحی سایت ماست دانلود کنیم. اگر درباره وردپرس اطلاعات بیشتری میخواهید مطلب وردپرس چیست از سایت ما را مطالعه کنید. برای دانلود وردپرس فارسی به آدرس https://fa.wordpress.org/download مراجعه کنید. وقتی وارد این صفحه شدید فایل وردپرس را میتوانید به راحتی دانلود کنید.
نصب وردپرس روی هاست
پس از اینکه وردپرس را دانلود کردید، حالا وقت آن رسیده که سایت وردپرسی خود را راهاندازی کنید. شما باید وردپرس را روی هاست خود نصب و پیکربندی کنید. برای انجام این کار شما باید سه مرحله مهم را در پیش بگیرید:
- ساخت دیتابیس برای نصب وردپرس
- قرار دادن پوشه وردپرس در public_html
- رفتن به مرورگر و باز کردن آدرس سایت و شروع نصب
حالا تک تک این سه کار را برای شما تشریح میکنیم تا با مراحل کار بیشتر آشنا شوید. در ابتدا بیایید یک دیتابیس برای سایت شرکتی و وردپرسی خود بسازیم.
ساخت دیتابیس سایت شرکتی
برای اینکه شما یک پایگاه داده برای سایت شرکتی خود بسازید میتوانید از روشهای مختلفی استفاده کنید. شما در بعضی از پنلهای هاستینگ این امکان را دارید که مستقیم از طریق پنل کاربری خود دیتابیس را بسازید، ولی بیایید انجام این کار را در پنل دایرکت ادمین مشاهده کنیم که به چه شکل است:
همانطور که در تصویر بالا مشاهده میکنید شما میتوانید از طریق گزینه mysql managment اقدام به ساخت پایگاه داده خود بنمایید. برای انجام این کار کافیست وارد این گزینه شوید و سپس روی گزینه Create new Database کلیک کنید.
سپس از بخش که برای شما نمایان شد نام دیتابیس، نام کاربری و پسورد را انتخاب کنید و روی دکمه ایجاد کلیک کنید. پایگاه داده سایت شرکتی شما به همین راحتی ساخته شد. فقط توجه کنید که اطلاعات این پایگاه داده را باید در جایی ذخیره کنید زیرا در ادامه کار به آن نیاز خواهیم داشت.
آپلود وردپرس در روت سایت
وقتی دایرکت ادمین را باز کردید، از قسمت نوار بالایی گزینهای به نام file مشخص است. شما با کلیک روی این گزینه میتوانید وارد فایل منیجر هاست شوید. در صفحهای که برای شما باز شد باید پوشهای به نام public_html را پیدا کنید. این پوشه روت یا همان ریشه سایت شماست.
تمام فایلها و پوشههایی که در wordpress وجود دارد باید در این پوشه قرار بگیرد.
برای انجام این کار کافیست که وارد public_html شوید. سپس فایل ودرپرسی را که از سایت رسمی وردپرس دانلود کردید را در این پوشه آپلود کنید. سپس این فایل را استخراج کنید. بعد از انجام این کار یک پوشه به نام wordpress در روت سایت ساخته میشود.
پوشه wordpress را باز کنید. هر آنچه در این پوشه هست را انتخاب کنید و به روت سایت انتقال دهید؛ سپس میتوانید پوشه خالی شده wordpress را حذف کنید و ادامه کار را پی بگیرید.
شروع نصب سایت
بعد از اینکه دو مرحله اول را انجام دادید، وارد آدرس سایت خود شوید. پس از اینکه وارد آدرس سایت خود در مرورگر شدید صفحهای را مشاهده میکنید که به آن صفحه آغاز نصب وردپرس میگوییم که مانند تصویر زیر است…
حالا کافیست روی دکمهی مشخص شده کلیک کنید و تنظیمات را گام به گام انجام دهید.
در مرحله اول باید تنظیمات دیتابیس را وارد کنید. اگر خاطرتان باشد به شما گفیتم که باید اطلاعات را در جایی ذخیره کنید که به آنها نیاز پیدا خواهید کرد. اینجا همان جایی است که به اطلاعات نیاز خواهید داشت.
شما میبایست برای پیکربندی دیتابیس نام کاربری، نام دیتابیس و گذرواژه را در فیلدهای معین وارد کنید. در قسمت هاست هم مقدار پیشفرض localhost را باید وارد کنید. گزینه پیشوند جدول را فعلا نیازی نیست تغییر دهید ولی برای افزایش امنیت دیتابیس و سایت میتوانید مقدار دلخواه خود را قرار دهید.
در قسمت بعدی باید تنظیمات اولیه سایت را قرار دهید؛ مانند نام سایت، یوزر نیم ادمین سایت و گذرواژه. همچنین ایمیل و گزینه نمایش موتور جستوجو هم وجود دارد که میتوانید آنها را روی مقدار دلخواه ست کنید.
نکتهای که لازم است اینجا به شما بگویم این است که در مرحله اجرای طراحی سایت، دسترسی موتورهای جستوجو به سایت شما باید قطع باشد تا کاربر سایت در حال تعمیر را مشاهده نکند. برای همین موضوع تیک از موتورهای جستوجو درخواست کن که محتوای سایتم را بررسی نکنند را فعال کنید. بعد از اتمام کار طراحی سایت میتوانید این گزینه را بردارید.
خب تا به اینجای کار مراحل نصب سایت را به درستی انجام دادیم و اگر شما تمام مراحل را درست در پیش گرفته باشید پس سایت شما به درستی نصب شده است. حالا باید ادامه کار را برای طراحی سایت شرکتی خود پی بگیرید. تا اینجا که خوب پیش آمدید…